Havia de ser l’any en què se celebren els 20 anys de Senys i Negres que la Colla dels MontSenys tornés a apuntar el seu nom com a guanyador en el palmarès de la competició festiva del Corremonts àmpliament dominada per la Colla dels Montnegres. Enguany feia vuit anys que la Colla dels MontSenys van guanyar per última vegada. En tots aquests anys de sequera algun empat amb regust amarg i para de comptar. Poc abans de les nou del vespre s’ha desfermat l’eufòria després que els homes guanyessin la segona estirada de corda que els donava el mig punt defrinitiu. Una victòria el darrer dia de festa i en el darrer minut.

Després de deu dies festius i de competició s’ha arribat al darrer dia amb un mínim avantatge de la Colla dels Montnegres de 8,5 a 8, per tant, tot s’havia de decidir en l’última prova de l’estirada de corda. Una prova que històricament no ha estat molt favorable a la Colla dels Montsenys. Dos punts en joc i n’havia de fer 1,5, és a dir, guanyar almenys en tres de les quatre categories.

I el que semblava impossible ha estat una realitat. La competició ha començat amb la categoria infantil i contra tot pronòstic els Senys l’han guanyada per primera vegada. Amb l’empat al marcador els juvenils han tornat a donar avantatge a la Colla dels Montnegres, però tant les dones com els homes Senys han guanyat les seves respectives estirades sumant 9,5 punts i superant els 9 dels Negres.

I així d’eufòric s’ha expressat Xavier Garcia (Garci) després de la victòria (Xavier lamento que el vídeo s’hagi enregistrat de gairell no portava ulleres)

Els Senys han estat superiors en les proves del Matí Boig, Sardana, i Estirada de Corda. Els Negres han sumat més en La Rucada, el Correxarrups i les Bicicletes al Carrer. Hi ha hagut empat en Dona sang per la festa, Traginers, Cursa i passejada de les Ermites i el Correxutxes.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × dos =