Els gypsy brewers de Sant Celoni, Jordi Pastells i Jordi Molina estan d’enhorabona ja que aquest diumenge han rebut la medalla d’or que el ha concedit un jurat especialitzat en el concurs en la vuitena edició del festival Barcelona Beer Challenge per la seva cervesa artesana d’estil Saison Superbia que forma part del projecte Birrum nascut a Sant Celoni l’any 2018.

Tal com expliquen Jordi Pastells i Jordi Molina, dos apassionats de la cervesa artesana, enguany han fet un pas més enllà de la seva afició com a home brewers i s’han establert com a marca dins del sector de la cervesa artesana. Barcelona Beer Challenge es consolida  com un dels festivals cervesers més importants d’Europa on hi prenen part més de sis-centes cerveses de tot el món i enguany hi ha estat convidada Birrum.

Els dos Gypsy brewers expliquen que Birrum és una cervesa artesana inspirada amb els set pecats capitals, “et convida a pecar amb cada una de les seves cerveses”, diuen. Pastells i Molina un bon dia van decidir que no en tenien prou com a home brewers i mentre feien una cervesa van fundar Birrum  “el nostre petit desig és poder arribar a fer pecar a tanta gent com puguem amb les nostres cerveses artesanes”.

Elaboració
 
La manera d’elaborar cervesa artesana no entra en els paràmetres estàndars de fabricació de cervesa perque sóm uns Gypsy brewers. “Portem les nostres receptes a centres de producció on creeiem que  millor cuiden i mimen els productes per fer la nostra birrum el més rodona possible”. La fabricació de Birrum és a la Selva.  En aquest cas les característiques de la cervesa Supèrbia són: Impressió en nas: notes de fruites àcides com la poma. En boca: és refrescant. Llúpol en paladar.

Amb Birrum han compartit podi la cervesa italiana Offelia i la catalana Almogàver.

A l’esquerra de la imatge Jordi Pastells i Jordi Molina amb la resta de premiats per la categoria Saison. Foto: Birrum

La cervesa Superbia de Birrum. Foto: Birrum

Comparteix...

Deixa un comentari

vuit + deu =