El centre de lleure d’Afadis ja és una realitat. Aquest diumenge l’entitat social ha inaugurat l’espai que l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera els ha cedit a la zona d’El Temple on també hi ha ubicades la llar d’infants afadis local4 Sol Solet i la Delegació de Barris del consistori palauenc. Amb aquesta cessió, Afadis compleix un dels seus objectius inicials “ja que a partir d’ara tindrem un referent”, explica Martí Pina, president d’aquesta associació de famílies amb fills i filles amb discapacitat física o intel·lectual de l’entorn del Baix Montseny. En aquest espai, de manera col·lectiva o individual podran desenvolupar les seves necessitats, virtuts i possibilitats personals “sense sentir-se inferiors a ningú per no realitzar-les”, recalca el president.

Martí Pina recorda que aquesta associació es va fundar el mes de maig de l’any 2011 i en el decurs de tot aquest temps s’han fet un munt d’activitats encaminades a integrar-se cada vegada més a la societat actual i ara han fet un pas més perquè a les activitats habituals que ja fan com sortides i excursions tindran un lloc adient per portar a terme entreteniments, manualitats, jocs i reflexions per ajudar a tots aquestsa nens i joves a portar una vida normal ja que “Afadis Baix Montseny és un compromís que repercuteix en la seva vida diària i també en la de les seves famílies i el seu entorn”. afadis local1

Un exemple
Afadis Baix Montseny, que aquest octubre passat va rebre el Guardó Vitamènia que concedeix cada any l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, ha cuallat en la societat del baix Montseny i així ho ha recalcat l’alcalde de Palau, Jordi Xena, que considera que la feina que està fent aquesta associació és un exemple per tothom “pràcticament hem començat a caminar plegats i sabem perfectament quins són els seus anhels i la  dedicació que hi posen els pares i els voluntaris en benefici del benestar d’aquestes persones”. Per això, Xena  no ha dubtat en assegurar que ha estat una satisfacció poder cedir l’espai i des del consistori es continuarà treballant per donar sortida a les necessitats d’Afadis.

A més de l’alcalde de Santa Maria de Palautordera també hi van ser-hi presents els batlles de Vallgorguina, Joan Mora, de Sant Esteve de Palautordera, Salvador Canyellas, i el de Sant Celoni, Joan Castaño, a més dels regidsors i regidores de Benestar Social d’aquests quatre municipis del Baix Montseny i altres regidors de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Donació social
La festa per Afadis va acabar-se d’arrodonir amb la donació econòmica que van fer la pastisseria Rodellas de Sant Celoni i la Laura Dou, fruit de la venda de mones de Pasqua amb dibuixos de l’artista celonina amb afadis local2 síndrome de down. En aquest sentit, els germans Rodellas estan preparant un treball en un guerrer de terracota amb 400 quilos de xocolata que presentaran al concurs del museu de xocolata “i en cas de quedar entre els tres primers classificats, el premi econòmic que ens puguin concedir també el cedirem a l’associació”, van anunciar els pastissers celonins.

Comparteix...

Deixa un comentari

catorze − sis =