Arran de la polèmica de la darrera setmana sobre la petició del Departament de Salut d’incloure la part barcelonina del Baix Montseny en la fase 1 del desconfinament i la posterior denegació d’aquesta mesura per part del govern de l’Estat, el poeta i escriptor Pau Gener i l’historiador Andreu Pujol han impulsat un manifest reivindicant aquesta comarca natural com una realitat diferenciada i “la necessitat d’estructurar aquest territori d’acord amb la seva idiosincràsia”.

El text repassa els precedents històrics d’aquesta reivindicació, argumentant que cada vegada que s’ha posat a debat l’organització territorial de Catalunya, al Baix Montseny hi ha hagut moviments demanant-ne el reconeixement. També recorda que, actualment, diversos ajuntaments del Baix Montseny (tant dels que ara per ara formen part de La Selva com del Vallès Oriental) s’han constituït en una comunitat de municipis per donar resposta a necessitats compartides.

Entre els signants inicials d’aquest manifest hi ha tretze alcaldes i també personalitats de la societat civil. Entre aquests darrers, hi ha noms com el del geògraf Marti Boada, el periodista Eloi Vila, el pallasso Tortell Poltrona, l’artista Perejaume, l’exdiputat Albano Dante Fachín, el músic Joan Colomo,  el periodista Lluís Gendrau, el Secretari General de Treball de la Generalitat de Catalunya Josep Ginesta o l’actor Quim Masferrer.


El manifest es pot trobar en el següent blog:
https://manifestbaixmontseny.blogspot.com/

Es recullen adhesions a través d’un correu electrònic: manifestbaixmontseny@gmail.com

Comparteix...

Deixa un comentari

5 × un =