L’escriptor Alfons Cama ha presentat aquest divendrers passat la seva segona novel·la, Un pessic a l’ànima. L’acte va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera amb els també escriptors palauencs Glòria Berbel i Ramon Gasch.

La trama de la novel·la està centrada en el  doctor Martí Pijoan, un especialista en malalties renals de l’Hospital Clínic. Viu en un pis de l’eixample de Barcelona però, com la seva dona, prové de la vila de Palamós. És fill de l’antic encarregat de la fàbrica de suro dels senyors Vinyals, una família burgesa de la capital.

La novel·la ens fa transitar per les seves vivències d’adolescència, de joventut i de descobriment. En temps de canvis. De canvis en les activitats econòmiques d’una part del país, on el turisme de costa s’imposa a les activitats fabrils. Temps de lluita, repressió i alteració política durant les últimes batzegades del franquisme. De transformació de les classes socials tal com s’havien establert durant la primera meitat del segle passat. Que, en el cas del nostre relat, l’atzar s’encarrega de tramar i portar fins a una situació del tot inesperada. És també una història de relacions humanes. La història d’una amistat. D’una passió no resolta. Del dilema entre el que sent el cor i el que dicta la ment. D’interioritats per descobrir. De coincidències i fatalitats que canvien el curs de les vides.

Al relat, personatges i fets van apareixent de manera intemporal i només amb el transcurs de la seva lectura es poden anar desemmascarant. A més, amb una narrativa fluïda, la novel·la ens submergeix en llocs tant dispars con són les entranyes d’una fàbrica de suro, les tripes d’un internat de frares, la casa dels senyors o el món estudiantil i activista de les ciutats de Girona i Barcelona dels anys setanta.

Tan sols la seva lectura ens farà descobrir com poden canviar els esdeveniments quan se senten pessics a l’ànima.

La novel·la ha estat editada per “Editorial Gregal”.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × 5 =