L’Ajuntament de Sant Celoni ha obert una nova investigació a la policia local, aquesta vegada per la desaparició de la pròpia prefectura d’un pot que contenia substàncies estupefaents. Els fets es remonten a la nit del dilluns dia 6 de gener d’aquest any 2014 quan cap a les 9 del vespre es va presentar a la comissaria una senyora explicant que el seu marit era consumidor habitual de marihuana i els va lliurar el pot amb la droga dintre i que volia que fos destruïda perquè no volia que en consumís més.

El pot contenia uns 16 grams de substància vegetal, pressumptament marihuana, tot i que no es podrà confirmar del tot fins que es coneguin els resultats de les analítiques que s’han demanat. La droga va quedar en custòdia a la comissaria i se’n va fer càrrec un agent que la va guardar a la seva taquilla perquè a la policia local no hi ha cap lloc especial per guardar els estupefaents i a més, segons es diu a l’informe, no havia de tornar a treballar fins el dia 9 de gener.

Desapareix el pot de sobre una taula

Precisament va ser el dijous dia 9 de gener quan el pot amb la droga va desaparèixer de sobre la taula de treball de l’agent que es disposava a fer l’informe de destrucció del material, poc abans de les 3 de la tarda. Segons que s’explica, mentre s’estava tramitant un veí va requerir els serveis de la policia al cementiri municipal. Quan els agents van tornar, uns vint minuts més tard, el pot ja havia desaparegut.

En aquest impàs de temps, diu l’informe, només havien entrat tres companys policies, dos agents i un caporal. La desaparició va comportar una primera revisió de les taquilles dels agents i de l’auxiliar de la zona blava que estaven de guàrdia aquell dia, Tanmateix es van revisar cotxes particulars dintre del recinte de la comissaria, tres cotxes de la policia i armaris.

Aquests fets es van explicar al caporal de guàrdia i màxim responsable en aquell moment, també es volia revisar els armaris i taquilles dels caporals, però no ho van poder fer perquè, segons diuen textualment en l’informe “que tant al seu despatx, com als seus armaris no hi havia res, que ho havia comprovat ell mateix, no deixant comprovar-ho a cap dels agents allà presents. Que el caporal en cap moment va mostrar interés pel que estava succeint, abandonant la prefectura ja que acabava el seu servei”.

Apareix el pot

Va ser aquest dilluns 13 de gener quan el pot va tornar a aparèixer en un altre lloc d’on s’havia vist per última vegada i amb menys substància de la que hi havia inicialment. En aquest sentit, el cap de la policia local redactarà un informe a partir de les explicacions dels agents que treballaven en el torn de tarda del dia 9 de gener i esbrinar que és el que realment ha passat i, si cal, derivar-ne responsabilitats.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha demanat prudència i que no es treguin conclusions abans que no s’acabi tota la investigació i es tanqui l’expedient.

Comparteix...

2 comentaris

  1. celoní molest el

    És una vergonya! Espero que arribin fins al final en la investigació i que es depurin les responsabilitats que facin falta!I si algun policia te alguna adicció que l’ajudin a superar-la!!!

  2. celoní molest el

    Quina vergonya! Espero que tots els casos de corrupció de la policia s’investiguin fins el final!!! Caigui, qui caigui!!! I si algun policia te alguna adicció espero que l’ajudin a superar-la!!!

Deixa un comentari

20 − onze =