El grup municipal d’ICV de Sant Celoni i la Batllòria, juntament amb el suport de les Associacions de Veïns, els sindicats CCOO i UGT i comitès de treballadors d’empreses del municipi i regidors d’Entesa per Riells, de Riells i Viabrea, han endegat una campanya de recollida de firmes per millorar la seguretat de la carretera C35 al seu pas per Sant Celoni i La Batllòria. Des dels impulsors de la iniciativa s’instarà a l’Ajuntament i, sobretot a la Generalitat de Catalunya que, d’una vegada per totes, s’executin les gestions realitzades, les mocions aprovades, les esmenes acceptades.

La seguretat a la C35, una via fonamental per bona part del trànsit rodat del Baix Montseny, és una preocupació molt extesa no solament pels veïns de Sant Celoni. Aquest fet es demostra, segons ICV perquè en poc temps que s’ha iniciat la campanya ja s’han recollit al voltant de 500 firmes.

20 accidents en els darrers cinc anys
A la C-35, al seu pas per Sant Celoni, Gualba i la Batllòria, s’ha enregistrat en els darrers 5 anys una mitjana de 20 accidents de trànsit amb víctimes per any, i això sense comptar vianants, tant ferits com morts. De les dades disponibles se’n pot deduir que de les 30 víctimes de mitjana anual que produeixen els accidents, hi ha 1 mort per any, 2 ferits greus per any i 27 ferits lleus per any.

Tot això es produeix en una travessera en la qual s’hi fan al voltant de 20.000 desplaçaments diaris. Davant d’aquestes dades es fa palès que a Sant Celoni i La Batllòria hi ha un greu problema de mobilitat i seguretat que afecta tant els veïns del municipi com la resta d’usuaris de la C35 que no resideixen ni al municipi, ni a les rodalies. ICV afirma que aquesta carretera, al seu pas per Sant Celoni i La Batllòria, pateix un problema de saturació, sobretot a les hores punta. “Creiem que tot això és degut a una mancança d’infraestructures i a la carència d’una òptima distribució de la mobilitat dins de la via i els seus accessos. Per tant, necessitem unes actuacions urgents que millorin la seva fluïdesa i seguretat”.

Proposta de resolució
Davant d’aquesta situació el grup ICV Sant Celoni La Batllòria va fer un primer pas i va instar el Grup parlamentari ICV-EUiA a que presentés una proposta de resolució sobre la millora de la travessera urbana de la C-35 al seu pas per Sant Celoni fins a Riells. El passat 12 de desembre de 2013 es va presentar la moció, la qual va ser aprovada per unanimitat en la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya.

A més, el passat 29 de gener es va presentar una altra proposta i també va ser aprovada per unanimitat en la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. Aquesta proposta de resolució demana la connexió del vial de la carretera d’Olzinelles amb la rotonda de la sortida 11 de l’autopista AP-7 , una altra actuació que contribueix a descongestionar la C35 al seu pas per Sant Celoni.

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × un =