El portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Riells i Viabrea, Josep Manel Tarrida, ha explicat que han presentat al·legacions al pressupost municipal proposant rebaixar l’impost de l’Impost de Béns Immobles (IBI) als ciutadans i demanant la rebaixa d’un 15% dels sous dels polítics municipals. Tarrida ha recordat que “l’any 2011 quan CiU va entrar a l’ajuntament ens vàrem veure obligats a pujar els impostos per la situació econòmica que havia deixat l’anterior govern d’ERC-PSC i, per aquest motiu, vàrem abaixar el sou de l’equip de govern un 15%. Ara, demanem a l’equip municipal que faci el mateix. Del contrari, la gent del poble no ho entendria, ja que ens trobem en el mateix context de crisi econòmica”.

Per altra banda, Josep Manel Tarrida ha demanat a l’equip de govern que arregli els carrers més malmesos del poble. “Sabem que amb l’estalvi aconseguit en l’any 2012 de 2 milions d’euros -durant el govern de CiU-  hi ha diners més que suficients” ha afirmat Tarrida.

Per últim, el portaveu de CiU ha manifestat que si se’n fa un bon ús, el pressupost que té Riells i Viabrea permet fer polítiques de suport als emprenedors municipals; fer polítiques de creació de llocs de treball; donar suport al teixit associatiu i donant a les entitats el protagonisme que es mereixen com a motor de la vida social del municipi i dels riellencs. “Només cal voluntat política i esperem que així ho faci l’ajuntament”.

Des del grup de CiU entenen que en el context econòmic actual “hem de deixar de banda les despeses supèrflues i treballar en polítiques actives en benefici dels riellencs”. Tal i com ha exemplificat Tarrida “els espais municipals no utilitzats que porten algun tipus de despesa de manteniment com és el cas de la zona esportiva de Júnior Park haurien de ser cedits si, com s’ha donat el cas, alguna entitat el sol·licita oferint fer-se càrrec del manteniment, ja que estalvien diners al municipi i obren un espai a la ciutadania”, conclou Josep Manel Tarrida.

Comparteix...

Deixa un comentari

15 − dotze =