Una iniciativa solidària de tots contra el càncer infantil

Un article de Francesc Aunión

La conversa comença així:

—Hola! La Fira de Nadal de Sant Celoni és el 7 i 8 de desembre.

Tenim parada i necessitem 1 persona en el taller per a nens i 1 o 2 persones més a la parada de venda. Hi ha dos torns. De 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.30 h. Algú s’hi apunta?

—Compta amb mi per al taller dels dos dies!

—Hola! Jo estic disponible! Excepte el dissabte al matí. Estic pendent que em confirmin també el Poble Espanyol (segurament serà el 6, però m’ho han de confirmar).

—Jo puc els dos dies, matí i tarda. I si he d’estar al taller, també!

—Hola! Jo estic disponible dissabte i diumenge. M’ofereixo per ocupar el buit entre 14.00 i 17.00 h dels torns dels dos dies.

—Ei! Ets un campió!

—Bona nit a tot@s! Em presento: sóc la tieta d’una petita valenta i sóc nova al grup.

—Benvinguda!

—Benvinguda!

—Hola!

—Jo encara no he participat en cap paradeta! Diumenge em va bé qualsevol horari. El dissabte: al matí em

va millor, però si sóc més necessària a la tarda també puc anar-hi!

—OK! Rebut! Moltes gràcies!

Aquest text és un extracte del grup de WhatsApp que tenen els voluntaris de Els Petits Valents i que serveix als gestors d’aquesta iniciativa solidària per organitzar la seva presència a fires i esdeveniments de la comarca. Originalment, Els Petits Valents es va posar en marxa a Sant Celoni el setembre del 2018, després que al petit Yuchen Fu —veí d’aquest municipi— li diagnostiquessin un medul·loblastoma quan només tenia quatre anys.

En aquell moment, la família Fu —afectada per l’impacte i la duresa de la malaltia— va decidir fer front al sentiment d’impotència que aquesta generava engegant una sèrie d’accions que havien de servir per recollir fons destinats a l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu. Amb l’ajuda d’amics, veïns i familiars, la família va organitzar —entre altres accions— una campanya nadalenca amb el lema “El teu arbre, la seva estrella”. La idea era vendre estrelles de Nadal per ser penjades als arbres de les llars col·laboradores, i destinar els diners aconseguits a la investigació contra el càncer infantil.

La iniciativa va ser tot un èxit, i amb l’ajuda i col·laboració de milers de persones es va aconseguir recollir 18.367 €, que van ser entregats als representants de l’Hospital de Sant Joan de Déu el 24 de gener del 2019. Si afegim aquesta xifra a la resta de diners recollits per Els Petits Valents d’ençà que van diagnosticar-li la malaltia a en Yuchen, la contribució suma un total de 30.750 €, recaptats des d’abril del 2018 fins al  etembre del 2019.

Ara ja fa un any de l’inici de la campanya nadalenca de l’any passat, i el petit Yuchen ja ha deixat l’hospital. La seva operació va ser dura però li va permetre tornar a casa i iniciar un procés de rehabilitació que va vent en popa. Malauradament, no tots els companys d’hospital d’en Yuchen van poder superar la malaltia i, en nom de tots Es Petits Valents, el grup de voluntaris va decidir continuar amb la seva lloable tasca en la lluita contra el càncer infantil.

Per al Nadal del 2019, Els Petits Valents han tornat. I ho han fet més ben acompanyats que mai. Perquè la família de voluntaris ha anat creixent i, al nucli original, s’hi han sumat famílies i mans noves. “Nosaltres vam posar en marxa la iniciativa, però ara és cosa de tots” assenyala amb honestedat el pare d’en Yuchen.

“Són ells qui la tiren endavant. Ells són qui la fan possible!” afegeix mentre assenyala el grup de col·laboradors voluntaris que tenim al davant, organitzats per torns per poder ser a la parada solidària que el grup té a la Fira del Bosc i de La Terra de Vallgorguina.

En mirar el fil de WhatsApp del grup que em mostra la mare del Yuchen, hom no pot sinó reconèixer la veritat que hi ha en les paraules del pare: Els Petits Valents no és una acció exclusiva del Yuchen. Ni tampoc dels seus pares. Ni de les persones que la van posar en marxa originalment. Els Petits Valents és una

iniciativa de tots. Dels que s’hi acosten a ajudar una tarda de diumenge. Dels que contribueixen a difondre la causa entre les botigues. Dels que passen fred al taller de manualitats infantils retallant estrelles. Dels que les regalen durant les festes. Del personal i equip mèdic de Sant Joan de Déu que ajuda a combatre el càncer de primera mà. I, per descomptat, és cosa de Els Petits Valents com l’Unai, la Laia i la Maria, que aquest any acompanyen en Yuchen a la campanya i que, amb el seu coratge, ens segueixen infonent a tots la força i els valors que de veritat valen la pena.

Aquest desembre, com el desembre passat, els trobareu a tots venent estrelles. Organitzant-se els torns. Retallant i enganxant. A la Noelia, a la Marta, a la Gemma, a la Mercè, a la Mireia, a l’Olga, a la Núria, a la Maite, a l’Òscar, a l’Eva, a en Carlos, a la Rosario, a en Miguel, a en Jordi, a l’Albert, a en Francesc, a en Lluís, a la Natàlia, a en Marc i a tots els que ofereixen el més preuat que tenen (el seu temps) per contribuir a la causa i que, malauradament, no podem incloure en aquest article per falta d’espai. Amb el lema “Posa color al teu Nadal. I al seu!”, segueixen lluitant pel mateix objectiu que abans. Volen posar color al Nadal de les llars col·laboradores i, sobretot, volen posar color al Nadal de Els Petits Valents.

PER A MÉS INFORMACIÓ:

Poseu-vos en contacte amb el grup de voluntaris que col·labora amb Els Petits Valents.

Des de la Web: https://elspetitsvalents.com/

Per e-mail: info@elspetitsvalents.com

Per telèfon: 617 901 589 (Noelia Galindo)

 

Comparteix...

Deixa un comentari

5 − tres =