És la setmana decisiva. Tots els acords per saber el nom de l’alcalde o alcaldessa de Sant Celoni i la Batllòria s’han de prendre abans de dissabte vinent a les 12 del migdia quan començarà el ple d’investidura. I tot fa pensar que el vist-i-plau per investir Raül Garcia (JxCat) com a nou alcalde de Sant Celoni ja és molt pròxim, amb el suport dels tres vots d’ERC que encapçala Magalí Miracle.

Fonts de les dues forces polítiques han confirmat a que l’acord és pràcticament total i hores d’ara només s’està pendent d’acabar de decidir en alguns serrells. Des de la mateixa nit de les eleccions, una vegada coneguts els resultats, les dues formacions polítiques van emplaçar-se a negociar i reeditar el pacte de govern d’aquesta legislatura que té menys d’una setmana de vida. La diferència, però, ha estat l’aritmètica ja que per una banda els dos partits ara sumen majoria i ERC amb dos regidors més, tres en total, també s’ho fa valdra i més quan JxCat en té un de menys.

Amb tot i això, els dos partits han anat negociant i arribant a acords, sobretot des de dijous de la setmana passada quan ja van entrar en escena els dos caps de llista, Raül Garcia (JxCat) i Magalí Miracle (ERC). Els acords pactats hores d’ara encara són un misteri “primer ho hem d’explicar a la militància”, apunten.

Però el que està clar és que entre les qüestions que queden per decidir és com s’encaixa la CUP -si es que es pot encaixar-, ja sigui des de dintre o des de fora del govern. Com recordaran els lectors de , la setmana passada la CUP va dir clarament que apostava per entrar a formar part del govern municipal, una opció que en aquests moments, pel que es pot llegir entre línies, és cada vegada més allunyada i, per tant, si hi ha algun acord serà més aviat des de fora el govern municipal.

Des de la CUP no es llença la tovallola i aquest cap de setmana han manifestat que “estem en converses amb tot ells, amb l’objectiu d’incidir en el futur govern”. La finalitat, diuen,  és la unitat municipal davant la situació d’emergència social i nacional.

Si finalment la CUP no entra a formar part del govern, JxCat i ERC també barren el pas al desig del PSC de quedar-se com a únic partit a l’oposició.

Comparteix...

Deixa un comentari

18 − quatre =