La “Botifarrada per la Dignitat” que s’ha celebrat aquest matí a la plaça de la Vila de Sant Celoni, amb motiu de l’aturada de país, ha deixat un calaix de 6.000 euros gràcies a les pràcticament 1.200 botifarres que s’han servit i que han estat cedides per diverses empreses del municipi. A més de la botifarrada també hi havia instal·lades guardioles per fer-hi aportacions tothom qui ho desitgés. Les quantitats íntegres que es recaptin es cediran ala caixa de resistència.

Aquesta era una de les accions programades per aquest 8 de novembre que s’ha convocat una vaga general i una aturada de país per exigir la llibertat dels presos polítics empresonats per un suposat delicte de rebelió, sedició i malversació de fons. També s’exigeix la llibertat dels líders de les entitats sobiranistes.

I a mig matí s’ha començat a repintar el mural de l’entrada de Sant Celoni per la porta de Ponent que es preveu tenir-lo enllestit aquesta mateixa tarda, abans de les sis de la tarda que hi haurà una nova concentració davant els ajuntament.

Repintat de l’entrada de Sant Celoni per la porta de Ponent. FOTO: EB

Matí molt mogut

Aquest matí ha estat molt mogut, bàsicament pel tall de carreteres que hi ha hagut a tot Catalunya. Pel que fa al Baix Montseny l’afectació ha estat a Llinars del Vallès on veïns de Sant Celoni, Palau i Sant Esteve han tallat tant la C-35 com l’AP-7 a primera hora del matí, fins l’arribada dels mossos antiavalots que els han desallotjat. Més tard, però, hi ha hagut més talls i es preveu que continueïn durant aquesta tarda. Mira el vídeo de com els mossos han desallotjat els manifestants.

La vaga general també ha afectat directament al mercat setmanal de Sant Celoni on hi han faltat moltes parades, sobretot les que habitualment s’instal·len a la plaça de la Vila, plaça d’en Nicola, carrer Major, carrer Sant Pere i carrer Torras i Bages. No tant als carrers Santa Fe, Jaume I i plaça del Bestiar. El comerç pràcticament era tot tancat.

Al Baix Montseny també hi ha diversos ajuntaments que s’han sumat a la vaga general com el de Sant Celoni, Breda, Santa Maria de Palautordera, Campins i el d’Arbúcies només ha tingut servies mínims entre les 9 i les 11 del matí.

Ajuntament de Palau

Ajuntament de Campins

 

Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − 11 =