El pessebre de Luís Jimeno Arribas ja és un clàssic a Sant Celoni. Dos mesos abans que arribi el Nadal rumia quin pessebre farà i com el farà. Aquest any 2017 ha volgut ser “profeta” amb els seus orígens, ja que encara que és un celoní d’adopció des de fa un munt de temps, és fill d’Ávila on encara hi té bona part de la seva família. Luís Jimeno, de vuitanta-tres anys i mig, és la novena vegada que fa el pessebre que cada any prop de dues-centes persones van a casa seva a visitar-lo.

Aquest any ha fet amb porexpan la muralla d’Ávila que majestuosa dalt d’una muntanya domina la vall on hi ha pastors que veuen fumejar el foc que fa bullir l’olla, ramats, conreus, boscos i rius. També cotxes i carreteres. Un pessebre que té vida pròpia amb materials reciclats d’aparells elèctrics que l’ajuden a controlar moviments i potències i que a més pot programar en funció si és de dia o de nit. Un pessebre que barreja l’antic amb el modern.

Luís Jimeno Arribas professionalment ha sigut muntador de mecànica industrial a l’antiga Manhusa -avui Renolit- i també ha estat ebenista i en aquest sector dignes d’admirar són algunes de les seves creacions totalment manuals. “M’agrada molt crear, però a la meva edat és una manera de no estar aturat i seguir pensant i exercitar la memòria”.

Comparteix...

Deixa un comentari

quinze − dotze =