La Policia Nacional ha confiscat a Sant Celoni una tona de glicidat de PMK, substància que s’utilitza per fabricar MDMA (èxtasi). Amb aquesta quatitat, es calcula que es podrien haver fabricat cap a set milions de pastilles d’èxtasi, amb un valor de 77 milions d’euros al mercat. Segons els agents aquesta intervenció és la més gran confiscada mai fins ara avui. En l’operació s’han detingut cinc persones, tres holandsesos, un búlgar i un espanyol.

La recerca es va iniciar a principis d’agost de 2013, quan diverses agències internacionals de control d’estupefaents -entre elles les autoritats policials de Xina-, van alertar de l’enviament d’una partida de glicidat de PMK des d’una empresa de Xangai (Xina) a Espanya i era previst traslladar la droga a la ciutat holandesa de Maastrich.

A partir d’aquesta informació, es van dur a terme diverses investigacions que van conduir fins a una empresa dedicada a la gestió administrativa d’importacions i exportacions, amb domicili social al Papiol, propietat d’un holandés que feia el copntacte amb els xinesos per transportar la mercaderia a Europa. Els enviaments s’emmascaraven en la importació legal de pigment per a pintura.

Amb totes les dades obtingudes es va poder finalment localitzar un camió, en una àrea de servei de Sant Celoni, carregat amb 25 bidons amb capacitat de 40 quilos cadascun, procedents de Xina i suposadament amb destinació a una empresa situada a Benalmàdena (Màlaga). Arran d’aquesta troballa es va dur a terme un operatiu que va culminar amb la detenció de les cinc persones.

FOTO: POLICIA NACIONAL

Comparteix...

Deixa un comentari

14 + 19 =