L’alcalde de Breda, Jordi Iglesias (CiU) no serà el cap de llista de CiU a les properes eleccions municipals del maig de 2015. D’aquesta menera s’han confirmat els rumors que des de feia alguns dies ja eren vox pópuli al poble i es posarà punt i final a 24 anys al consistori, dels quals 21 fent d’alcalde. Iglesias, de 55 anys d’edat, ha explicat que es tracta d’una decisió personal perquè assegura que de cara al futur “tinc altres objectius”. Amb tot, l’encara alcalde de Breda diu que no es vol desvincular del tot de la política local “encara que sigui de manera simbòlica”.

“Ni estic cremat ni plego per pressions familiars, ni he perdut el que tenia al principi: il·lusió, ganes i treball. Ara toca fer un pas enrere i fer un relleu”, ha explicat Jordi Iglesias que abans ja havia comunicat la decisió de no continuar al seu grup municipal i a la direcció del partit. Per l’alcalde a Breda hi ha molt projectes, malgrat les dificultats que ens hem trobat a conseqüència de la crisi econòmica i social”. Jordi Iglesias, membre de l’executiva comarcal de la Selva de CiU, descarta del tot tornar a la política local però es posa a disposició del partit i no tanca la porta a l’àmbit provincial”.

En el balanç d’aquests 21 anys a l’alcaldia manifesta sentir-se’n satisfet no solament per la renovació d’equips que s’han anat fet al llarg de les diferents legislatures, sino també per haver millorat el poble amb noves infraestructures, equipaments, el teixit associatiu i un creixement urbanístic sostenible. També destaca la recuperació de la zona de l’antic claustre.

Trajectòria política

Jordi Iglesias va ser alcalde de Breda l’any 1991 i ho va ser de manera consecutiva fins l’any 2003. Després de tres anys a l’oposició (2003-2006) va recuperar l’alcaldia arran d’una moció de censura el 2007 i ja no l’ha deixada fins ara. Iglesias va començar el seu mandat al capdavant de Som-hi Breda, Vilatants Independents i al 1995 ja es va presentar per la candidatura de CiU. Altres càrrecs polítics que ha ocupat ghan estat la presidència del Consell Comarcal de la Selva del 2003 al 2007 i diputat provincial a la Diputació de Girona del 2007 al 2011.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × 2 =