El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar la dissetena edició del Torneig Internacional d’Escacs Ràpids Ciutat de Cervera. Un total de 60 Jugadors amb la presència de 8 Mestres Internacionals van disputar el Torneig pel Sistema Suís les 8 rondes i amb un ritme de joc de 12 minuts per jugador amb un increment de 5 segons per jugada. Entre els participants l’escaquista de Sant Celoni, Mario Parra.

Parra que partia de número 8 per rànquing inicial d’ELO de la Federació Internacional d’Escacs va tenir opcions fins al final però va perdre amb peces blanques la darrera partida amb el Gran Mestre (GM) Cubà Kevel Oliva.

L’atac central a la fase del mig joc derivat d’una obertura Reti va ser refutat a la perfecció pel GM cubà portant a les blanques al límit de temps i materialitzant l’avantatge d’espai i de peó de més.

Richard Reti, Gran Mestre Eslovac, va fer cèlebre l’obertura que portaria al seu nom en la seva victòria contra el Gran Mestre Cubà Raul Capablanca a Nova York el 1924. En Capablanca va ser campió del món del 1921 al 1927 i d’aquí la rellevància d’aquella victòria d’en Reti.

Mario Parra amb una de les 3 Normes necessàries per assolir el títol de Mestre va iniciar-se en els escacs a l’edat de 12 anys i ha sigut membre del primer equip del Club d’Escacs Parets, Club d’Escacs Mollet, Associació Paretana d’Escacs, Club d’Escacs la Segarra i els darrers 7 anys al Club d’Escacs Tàrrega on han militat a Primera Divisió.

Deixeble del Doctor Joaquín Fernández Amigo, impulsor del mètode transversal en l’ensenyament dels escacs en l’àmbit escolar; tots 2 participen en el Grup d’Investigació Ajedu DiM (Didàctica i Multimèdia) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × 4 =