La convocatòria s’ha fet a corre-cuita per les xarxes socials i molta gent acabava d’arribar de les marxes per la llibertat. Tot i així, més de tres-centes persones s’han manifestat aquesta nit pels carrers de Sant Celoni com a mostra de suport a la jove del municipi de 19 anys que aquest matí ha estat detinguda pels Mossos d’Esquadra mentre tallaven l’autopista AP-7 a Sant Celoni. La jove ha estat conduïda a la comissaria de Granollers on hi ha passat nou hores fins que ha sortit en llibertat amb càrrecs.

La manifestació, encapçalada amb una pancarta amb el lema “Amb la teva llibertat la victòria és clara”, ha sortit de la plaça de la Vila i s’ha desplaçat seguint el carrer Major fins la plaça 1 d’Octubre on s’han fet diversos balls de bastons. El manifestants en el trajecte han cridat diverses consignes contra els Mossos d’Esquadra, s’ha demanat la dimissió del conseller Miquel Buch i el ja conegut els carrers seran sempre nostres.

De tornada a la plaça de la Vila s’ha llegit un manifest en el qual s’ha volgut remarcar que en un país on es normalitza la repressió i les detencions arbitràries “és aleshores quan el país s’ha d’aturar i avui sí l’hem aturat”. Han recordat que aquest matí en la vaga general han col·laborat en l’aturada del país i han anat a tallar l’AP-7. “els mossos han arribat i sense cap mena de compasió han agredit a les persones que érem allà, de manera totalment arbitrària han segrestat a la nostra companya. Avui els mossos de Buch han tornat a sortir al carrer per complaure els seus amos, l’Estat espanyol”.

En el manifest han dit que cada cop de porra, cada detenció, cada ull perdut i cada atropellament “són una raó més per sortir al carrer”. Els impulsors de la manifestació han animat el concentrats a seguir lluitant sense defallir reconeguent que el procés serà llarg.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × quatre =