Els alumnes del Soler de Vilardell de Sant Celoni han sortit aquest dimecres al mercat setmanal a la plaça de la Vila a vendre els productes que han realitzat en el marc del projecte d’innovació pedagògica: Cultura emprenedora a l’escola promogut per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament. Durant aquest curs, els alumnes de 5è d’Educació Primària han creat una empresa (una cooperativa anomenada SVGM (Soler, Vilardell, Gladis i Montse que són els noms de les tutores), n’han treballat la constitució, l’estudi de mercat, l’elecció del producte (arracades, anells, punts de llibres i llibretes), la imatge corporativa, la producció, i ara la venda.

Per portar-lo a terme, cada alumne-soci ha fet una aportació de 5 euros i l’escola els va aportar 45 euros per poder-se desplaçar fins a Barcelona per demanar un préstec a la banca ètica Coop57. Els beneficis els destinaran a retornar el préstec de 150 euros i a projectes socials. Aquest projecte proporciona a l’alumnat  un aprenentatge transversal que reforça l’adquisició de les competències bàsiques del currículum: esperit emprenedor, treball cooperatiu, presa de decisions, habilitats comunicatives i superació.

La posada en funcionament del projecte Cultura emprenedora va ser aprovada pel plenari del Consell Escolar Municipal el 4 de juliol de 2013. Amb la voluntat d’implantar aquest treball a totes les escoles de Sant Celoni, es va decidir començar aquest curs a l’escola Soler de Vilardell ja que aquest centre és pioner en la metodologia de treball de l’aprenentatge cooperatiu, molt lligat al projecte.

Comparteix...

Deixa un comentari

quinze − 7 =