Les colles dels MontSenys i dels MontNegres, la Senyoreta Muntanyetes i els gegants acapararan bona part del protagonisme festiu

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño i la regidora de Cultura, Júlia de la Encaranación, acompanyats per la colla dels Senys , els Negres, la Colla Gegantera i un personatge tant imprescindible com imprevisible , la Senyoreta Muntanyetes han seguit la tradició dels darrers anys i han fet la presentació de ls trets més destacats de la Festa Major de Sant Celoni d’enguany.
Del 6 al 9 de setembre Sant Celoni es convertirà, en paraules de l’alcalde Joan Castaño, en “un lloc de trobada, una festa d’acollida que cada any implica a més persones i a més entitats, amb el protagonisme creixent de les colles de Senys i Negres”. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha parlat del “vessant lúdic i festiu que té la festa però també de la funció de cohesió social i d’estima cap al nostre poble. Gaudir de la Festa Major ajuda també a fer poble.”
Durant aquests darrers mesos les entitats, les diferents comissions de treball i l’Ajuntament han estat treballant amb el repte d’aconseguir mantenir la qualitat i la diversitat de la programació d’aquesta Festa Major comptant amb el mateix pressupost que l’any passat, 140 mil euros, però dedicat més a activitats. Segons Júlia de la Encarnación, això s’ha aconseguit “amb un control de la despesa que ja va començar fa tres anys i que aquest any continua. És molt d’agraïr l’esforç de totes les persones, entitats i colles per fer possible la festa”.
Els programa inclou actes variats, per a tots el gustos i totes les edats si bé, segons la regidora de Cultura “aquest any en concret hem volgut reforçar les activitats adreçades al públic familiar i per això un dels plats forts de la festa és el concert que es farà el dissabte a l’espai barraques del Club Super 3.”
En el context actual, destaca l’esperit solidari de la Festa Major d’enguany amb les proves solidàries que van tenir lloc dissabte 31 d’agost amb la recollida d’aliments i de gots reutilitzables de diferents festes majors que l’Ajuntament canviarà per diners. En la mateixa línea, la venda de productes a la paradeta la gestionarà la Fundació Acció Baix Montseny.
Aquest any la festa es trasllada a la zona del pavelló, concretament al pàrquing del pavelló a la zona del Cardelús. Des de l’Ajuntament s’ha volgut insistir en el comportament cívic i respectuós de la gent i en el consum responsable.

50 ANYS DE GEGANTS
en Martí i la Maria del Puig, el gegants de Sant Celoni, enguany fan 50 anys i, per això, la Colla de Geganters i Grallers de Sant Celoni seran els encarregats del pregó. Jordi Deumal ha volgut recordar la importància que tenen els gegants a Sant Celoni “segurament l’únic poble de Catalunya on cada escola té un gegant”. Diversos actes comptaran com sempre amb la participació i implicació de la Colla, entre altres la gran cercavila de gegants que comptarà amb més de 20 colles de fora i els gegants de les escoles.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × tres =