Des de l’Ajuntament de Sant Celoni, en col·laboració amb diferents persones del municipi,  s’està treballant en la recerca d’informació sobre la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra, amb l’objectiu d’estudiar i divulgar aquesta època a Sant Celoni. En aquest context es preparen unes jornades temàtiques que anualment es faran el mes de novembre, a l’entorn de la Festa Major de Sant Martí. Les primeres jornades que s’organitzaran, el novembre de 2013, tindran com a fil conductor el tema de l’exili, l’èxode després de la guerra.

La presentació de les jornades tindran lloc el proper divendres 8 de novembre i durant tot el mes hi haurà diverses activitats com conferències sobre l’exili català en genera i l’èxode celoní en particular, a l’entorn de la poesia de l’exili o sobre un equipament emble màtic de la Jonquera: el Museu Memorial de l’Exili. També s’ha programat una obra de tea tre que recorda el servei de bibliobús al front, una exposició dels camps de refugiats de Prats de Molló, la reflexió sobre la importància de la memòria històrica des de la revista Sapiens.

En aquesta línia, el Ple municipal va aprovar per unanimitat a la darrera sessió del 26 de setembre  una moció per restituir la placa al monòlit del cementiri municipal en record de tots els morts de la Guerra Civil que uns desconeguts van destrossar el gener de 1981.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc + tretze =