En el ple de l’Ajuntament de Sant Celoni celebrat el dia 26 de setembre a la es va aprovar col·locar de manera permanent una estelada a l’entrada de la vila, a la rotonda que hi ha al davant del centre comercial Altrium, davant la porta de Ponent. La moció, presentada conjuntament per la JNC, la CUP, CiU, Òmnium Baix Montseny i l’Assemblea Territorial de Sant Celoni (ANC), va rebre 11 vots a favor dels regidors de CiU (7), la CUP (2) i 2 regidors socialistes. ICV es va abstenir, igual que l’alcalde socialista Joan Castaño, i la resta de regidors socialistes van votar en contra.
Conjuntament amb la moció les joventuts nacionalistes de Sant Celoni van adjuntar les signatures de 3.324 ciutadans i algunes entitats a favor de posar l’estelada que han estat recollides amb la col·laboració de 45 establiments comercials de la vila.
En la moció es destaca el compromís de Sant Celoni amb la independència de la nació catalana en diverses ocasions, així com la tasca de diferents col·lectius i entitats de base independentista durant els últims anys.

“FI DEL SERIAL”, SEGONS LA CUP
Els regidors de la Candidatura d’Unitat Popular diuen que “s’ha posat fi a un dels serials d’aquest estiu”. Es recorda que aquesta serà la segona estelada que hi haurà a Sant Celoni després de l’aprovació el mes de març amb els mateixos vots al passeig 11 de Setembre “això entre la primera i la segona cinc llargs mesos de boca-orella pels carrers del Baix Montseny, rumors i acusacions de desprestigi intencionat”.
La CUP matisa que “mai ha dit que no a una estelada a Sant Celo-ni, alguns han volgut utilitzar diferències tàctiques per fer creure que la CUP no volia l’estelada a l’entrada del poble”. En aquest sentit, expliquen que davant d’un possible referèndum els números ho diuen amb un sentit del vot molt ajustat i sobretot un alt tan per cent d’indecisos. “A Sant Celoni hi ha un perfil social on els indecisos segur que hi tindran un paper molt important. Potser, i diem potser, tàcticament, hissar una estelada no és el millor missatge per poder-los convèncer”.

INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT
La CUP també diu que els preocupava el raonamnet de la moció basat únicament amb el d’Espanya ens roba i per això volem la independència. “La CUP vol la independència, evidentment perquè Esdpanya ens roba, però perquè també ho fan els polítics, banquers, grans empreses catalanes i la troika europea. I perquè volem un país més lliure i sobretot més just, volem la independència per canviar-ho tot”.

Malgrat tot la CUP va votar a favor d’hissar l’estelada a l’entrada del poble. Les dues raons que argumenten són per una banda “perquè no som sords, més de 3.000 signatures ho demanaven” i, per altra banda, també perquè “vàrem acordar amb els impulsors de la moció un text que donava el protagonisme al poble i no a les sigles, aquest procès és del poble i així ha de continuar sent”.
Conclouen el comunicat recordant que històricament hissar una bandera sempre ha estat senyal d’una victòria, en aquest cas però, per alguns, la victòria ha estat hissar la bandera. En aquest sentit, els demanen que segueixin treballant però que vagin més enllà dels símbols per poder seguir sumant persones i col·lectius a aquest procés d’alliberament nacional i social.

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × tres =