El ballarí i coreògraf Joan Serra, mort el 4 de juliol de l’any passat, ja té una plaça amb el seu nom a Sant Esteve de Palautordera, després que aquest dissabte es destapés la placa en el decurs d’un dels actes d’homenatge que li van organitzar la Factoria Mascaró, l’Associació Cultural de Sant Esteve i l’ajuntament del municipi. L’acte va aplegar més de tres-centes persones. Aquesta plaça de Sant Esteve de Palautoredera és d’un gran simbolisme per al poble i també per a Joan Serra ja que és el lloc on cada any es fa el multitudinari Ball de Gitanes i que l’any 1980 va ser un dels artífex de la seva recuperació. Sota la placa s’hi ha col·locat una frase del ballarí santestevenc “el moviment el trobes dins, no el puc evitar, em sento moviment”.

A més de la família i amics, el director general de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig, també va participar de l’homenatge i va llegir un missatge del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Per la seva banda, l’alcalde de Sant Esteve de Palautordera, Salvador Canyellas, va recordar que Joan Serra tenia un tarannà que s’entenia amb tothom i que quan va aterrar al poble “ens va fer canviar la manera de ballar, ens va ensenyar a ballar”. Va dir que l’han feta gran perquè una persona com ell s’ho mereix “i ja és curiós que ens hem reunit per homenatjar una persona que ja no és entre nosaltres, però Sant Esteve està de festa i això és extraordinari. És un dia pel poble perquè a en Joan Serra en l’estimem”.

L’homenatge, que va durar tot el dissabte, va començar a Santa Margarida ballant el ja conegut …i ballarem ballarem ballarem per seguir amb un dinar a la plaça, just abans de la inauguració. La festa va seguir amb una cercavila pels racons del poble que agradaven a Joan Serra, acompanyada d’actuacions diverses com les de Claret Papiol o Tortell Poltrona i acabar amb ball al Teatre Municipal Pare Casals.

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + vuit =