Santa Maria de Palautordera celebra un any més les Jornades de la Importància de la Memòria que en les seva onzena edició les dedica a la immigració durant els anys 60. Van posar-se en marxa ahir dijous 21 de novembre amb una exposició bibliogràfica a la Biblioteca Ferran Soldevila i una entrevista a l’historiador Jordi Ribera a Ràdio Vitamènia. La programació s’allargarà durant tot el cap de setmana amb diverses activitats a La Quadra, sala cultural.

En aquest sentit hi haurà la projecció dels audiovisuals realitzats per alumnes de l’Institut Reguissol amb un posterior debat amb la historiadora Montse Garriga i Jordi Ribera, professor d’història de l’Institut Reguissol, el divendres 22 de novembre al migdia.

La inauguració oficial serà el mateix divendres amb la ponència “Segle XX. Les migracions transformadores” a càrrec d’Imma Boj, directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya i també la xerrada “La immigració a Santa Maria de Palautordera anys 40 i 60 del segle XX” a càrrec de Montserrat Garriga.

El dissabte 23 de novembre hi haurà diverses activitats com la nova projecció dels audiovisuals fets per alumnes de l’Institut Reguissol, una taula rodona amb ponents i veïns de Santa Maria de Palautordera d’origen immigrant d’aquesta època i la cloenda amb la participació de Jordi Ribera, Eduard Claver de l’Associació Cultural Frederica Montseny i Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera.

Tot seguit, recital de cançó a càrrec de Jordi Albero i tancament amb berenar tradicional de pa amb xocolata i pa amb vi i sucre, a càrrec de Associació Cultural Frederica Montseny.

Aquí pots escoltar l’entrevista a Jordi Ribera

Entrevistes d’Actualitat (111)

Comparteix...

Deixa un comentari

un + cinc =