A les vuit d’aquest vespre hi ha convocada una concentració a la plaça de la Vila de Sant Celoni per condemnar i rebutjar l’atac i agressó feixista que han rebut les membres de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni per una vintena de feixistes encaputxats mentre estaven celebrant el tercer aniversari del naixement d’aquesta entitat independista.

 Una portaveu de l’entitat ha explicat que tot va anar bé fins cap a tres quarts de quatre de la matinada, moment que els feixistes han començat a arrencar cartells de “llibertat preses polítiques” i altres elements de solidaritat amb la repressió de l’Estat.

L’agressió ha passat quan els feixistes han marxat de la plaça de la Vila -lloc on està ubicat l’edifici de Can Ramis que acull la sala Bernat Martorell- i s’han creuat amb persones que marxaven de la festa. Explica la portaveu que en aquest moment han començat els insults, empentes i acorralaments per part dels feixistes a companyes de l’Assemblea de Joves de Sant Celoni. També diu textualment que diverses persones han avisat la Policia Local “però no han arribat fins a dos quarts de cinc de la matinada i no ens han pogut -o volgut- ajudar”. Des de la Policia Local s’informa que no hi han pogut anar per motius de servei i que s’ha derivat l’actuació als Mossos d’Esquadra.

Veient l’agressivitat i l’augment de violència per part dels feixistes membres de l’entitat independentista han fet entrar a totes les companyes dins el pati de Can Ramis. Un cop al pati els feixistes han començat a apretar la porta del carrer Sant Josep per entrar, “mentre nosaltres feiem força per l’altra banda per evitar que entressin. Finalment, han trencat la porta d’entrada al pati, però la resistència per part nostra ha continuat fins que els feixistes han marxat”.

Remarcar que la porta del pati és de barrots de ferro i mentre les membres de l’Assemblea de Joves es resistia a la porta “els feixistes han continuat agredint-nos tant verbalment com física”. Algunes joves han patit esgarrapades i estirades amb el resultat de dues persones ferides que han anat a fer un informe a l’Hospital de Sant Celoni amb la intenció de presentar més endavant una denúncia.

Porta d’entrada a Can Ramis pel carrer Sant Josep. Foto: Assemblea Joves Sant Celoni

Comparteix...

Deixa un comentari

vint − sis =