El Baix Montseny, com ha fet tot Catalunya aquest migdia, ha exhibit la seva indignació davant el balanç de prop de 900 ferits per les càrregues policials que van tenir lloc ahir amb motiu del referèndum. Centanars de persones s’han concentrat davant els edificis dels respectius ajuntaments per mostrar el seu rebuig. En aquest sentit s’ha llegit un manifest unitari elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

“Avui sortim al carrer per condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia”, diu en un dels seus paràgrafs. En el manifest també s’agraeix l’actitud dels més de dos milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot. “La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, són el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica.

Les dues entitats recalquen l’exigència i la demanda de suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. “Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries. Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense èxit, la voluntat del poble català”.

Finalment, es deixa clar que els municipis catalans i els seus càrrecs electes seran fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya. ” Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units”. Conclou el manifest que els catalans han votat i han dit ben alt al món que la repressió “no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència”.

Concentració a Sant Celoni. Foto: EB

Concentració a Santa Maria de Palautordera. Foto: JPP

Concentració a Vallgorguina. Foto. XBM

Concentració a Breda. Foto: @ajuntamentBreda

Concentració a Vilalba Sasserra. FOTO: AJVI

Concentració a Sant Antoni de Vilamajor. Foto: @savilamajor_cat

 

 

Comparteix...

Deixa un comentari

18 − catorze =