“I’m catalan”, la frase pronunciada pel compositor Pau Casals davant l’ONU l’any 1971 quan va rebre la medalla de la Pau torna a estar d’actualitat pel moment que viu hores d’ara Catalunya i que s’utilitza per assegurar que la lluita contra el feixisme, la dictadura i les injustícies encara és molt actual i molt vigent en la societat catalana. Així és com comença l’audiovisual que ha elaborat Òmnium Cultural per fer una crida a Europa per defensar els valors democràtics.

En el vídeo es recorden les mobilitzacions per denunciar la crisi dels refugiats i també les accions que ha portat a terme de la societat catalana que “vol decidir el seu futur polític” i es denuncia que la resposta de l’Estat sempre ha estat un “no” rotund. La protagonista del vídeo, a banda de Casals, és la bosniana de Sant Celoni Azra Suljic, una refugiada que ha estat acollida per Catalunya i que ara demana que tothom “l’ajudi, com en van ajudar a mi”.

El vídeo mostra imatges del referèndum i sobretot de les càrregues policials. Per tot plegat, l’entitat cultural demana a Europa: “No ens deixeu sols, la lluita dels catalans hauria de ser la lluita de tots els europeus per salvar els valors democràtics”.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

3 × 1 =