L’afer pel recompte d’estelades per part d’una parella de la Guàrdia Civil a Sant Celoni el passat 8 de febrer, lluny d’apavaigar-se continua omplint de polèmica política. En aquest sentit, la delegada del Govern Central a Catalunya, Maria Llanos de Luna haurà de donar explicacions al Parlament de Catalunya. La Comissió d’Afers Institucionals ha aprovat amb els vots de CiU, PSC, CUP i ICV-EUiA la compareixença de la màxima representació del govern espanyol a Catalunya, que ha proposat ERC.

El Parlament la cita per informar sobre les suposades tasques de quantificació d’estelades que la Guàrdia Civil hauria fet en aquest municipi del Baix Montseny. Com era d’esperar, partits unionistes i contraris al procés de transició nacional de Catalunya, PP i C’s hi han votat en contra. Els primers, cap sorpresa, neguen els fets.

En cas de confirmar-se aquest extrem seria una vulneració de les llibertats fonamentals dels ciutadans, hat dir Oriol Amorós, vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d’ERC.

Llanos de Luna no serà la primera vegada que haurà de comparèixer al Parlament. La delegada del Govern espanyol ja ho ha hagut de fer per explicar la persecució als ajuntaments que aproven mocions per declarar-se territoris lliures i sobirans i per l’homenatge a excombatents franquistes de la División Azul.

notícies relacionades

La guàrdia civil posa l’estelada al mapa

El recompte d’estelades arriba al Parlament de Catalunya

La Guàrdia Civil compta estelades penjades als balcons de Sant Celoni

Comparteix...

Deixa un comentari

8 + dotze =