Enguany com a novetats hi haurà tastets de cuina medieval i jocs d’estratègia

Les III Jornades de Recreació Històrica del Combat d’Arbúcies arriben aquest cap de setmana carregades d’activitats que es podran veure al centre de la vila.

Les jornades començaran dissabte amb la presentació del llibre La cuina del 1714 a càrrec del seu autor, Jaume Fàbregas. L’acte tindrà lloc a les 6 de la tarda a l’edifici de Can Delfí. A l’acabar, hi haurà tastets del 1714 que oferiran diferents restaurants del poble. Un tastets que seguiran el diumenge, ja que els establiments participants oferiran unes jornades gastronòmiques per apropar-nos a la cuina i als plats del segle XVIII. Aquests restaurants formen part de la campanya Gastrosolidari de recollida de fons pel Banc dels Aliments.combat arbúcies1

Les activitats seguiran diumenge amb una caminada pels escenaris històrics del combat que va tenir lloc a Arbúcies el gener de 1714 i que organitza el Museu Etnològic del Montseny. La sortida es farà des de la plaça de la Vila i s’emprendrà la marxa pel passeig de la Riera fins a arribar a les penyes de Grau Sala i el Molí de les Pipes. Es tornarà a temps per poder assistir a la recreació del Combat que es farà al passeig de la Riera a dos quarts de 12 i a dos quarts de 2 del migdia. Una representació que cada any aplega centenars d’espectadors. També durant el matí es podran veure els campaments dels diferents regiments de miquelets que estaran repartits pel centre de la vila i que oferiran demostracions de com era el dia a dia al campament, com s’utilitzaven i funcionaven les peces d’artilleria, com també, recreacions de la instrucció de nous fusellers.

Com a novetat en aquesta tercera edició, el públic assistent podrà participar als diferents jocs d’estratègia que hi haurà durant tot diumenge a la plaça de la Vila i els seus voltants. Es podrà jugar a 1714: El cas dels catalans, 11 de setembre. Setge de 1714, entre d’altres. Uns jocs de simulació històrica per aprendre els fets, els personatges, la geografia i l’economia de l’època. I, finalment, la recreació Assalt a una vila fortificada al passeig de la Riera donarà per acabada aquesta edició de les Jornades de Recreació Història del Combat d’Arbúcies.

combat arbúcies3

Comparteix...

Deixa un comentari

5 + tretze =