La planta de Sant Celoni de Carburos Metálicos, del grup Air Products, ha commemorat el seu 25è aniversari amb un acte que ha comptat amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, els alcaldes en funcions de Sant Celoni, Joan Castaño, i Gualba, Marc Uriach, i el director general de Carburos Metálicos, Francesco Maione, a més de nombrosos representants de les empreses veïnes i directius de la companyia gasista.

L’acte ha servit també per presentar les noves mesures de seguretat de la planta, en les que Carburos Metálicos ha invertit més de 2 milions d’euros. Les millores estan centrades en reforçar la seguretat de la planta a tots els nivells i de manera transversal, consolidant els sistemes d’alerta i automatitzant el procediment en cas d’emergència, en línia amb el compromís amb la seguretat de la companyia.

Des de 1990 la planta de Sant Celoni de Carburos Metálicos es dedica a l’envasament de clor i al 1997 va ampliar la seva activitat amb l’envasament i anàlisi de barreja de gasos especials i productes especialitzats, sent un punt de distribució de referència de la companyia per a tota Europa. Concretament, Sant Celoni és l’única planta europea del grup Air Products en la que s’envasa clor, producte que s’utilitza principalment en la potabilització de l’aigua de boca, per exemple, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

També és la planta del grup Air Products que envasa en exclusiva pera tota Europa el Noxap, un gas medicinal que conté òxid nítric i que actua com a vasodilatador pulmonar selectiu quan s’inhala.

Comparteix...

Deixa un comentari

quatre × 3 =