Partits polítics, entitats, moviments socials i ciutadania en general han expressat la seva condemna per la pallissa homòfoba que un noi va patir en el el decurs de la Festa Major de Sant Celoni, la matinada de dissabte a diumenge de la setmana passada al crit de “maricón de mierda”. Per això, ahir diumenge a la nit es va fer una concentració a la plaça de la Vila i a les pistes d’atletisme, on es concentren gran part dels concerts, es va fer la lectura d’un manifest a càrrec de la Vorera, un col·lectiu lgtbiq+ del Baix Montseny, l’Assemblea de Joves i altres entitats, que adjuntem a continuació.

Manifest  per condemnar públicament les agressions lgtbifòbiques produïdes a Sant Celoni durant la festa major.

Des de la Vorera (col·lectiu  lgtbiq+ del Baix Montseny), l’Assemblea de joves i altres entitats del poble, hem cregut necessari posar en coneixement de tothom l’onada de violència que hem patit les darreres nits a la nostra vila. Tot sembla indicar que grups organitzats de fora del poble i altres persones han aprofitat l’ambient de la festa major per cometre agressions. Aprofitant la superioritat en nombre, acorralant a individus, al seu judici vulnerables, en més d’una ocasió amb motivació lgtbiqfòbica, han recorregut els nostres carrers propinant pallisses fins al punt que una de les víctimes ha hagut de ser hospitalitzada.

Aquest cas no és aïllat. Vivim un moment molt delicat en el qual estan tenint lloc moltes agressions per motiu de gènere, orientació sexual o país d’origen, per exemple.

Sembla que una part de la població, tristament una part dels joves, cultiven odi i violència i es creuen amb el dret d’exercir-la contra els nostres veïns i veïnes.

Òbviament que condemnem la violència i els seus perpetradors, que no volem que quedin impunes.

No obstant, les persones agredides no sempre es veuen amb forces per denunciar i remoure vivències. Per això, demanem a l’Ajuntament que impulsi una investigació per tal que els agressors no quedin impunes i segueixin sentint-se lliures de perpetrar delictes d’odi. Així mateix demanem una figura pública educativa i preventiva que s’encarregui d’aquestes qüestions a llarg termini.

La violència engendra violència. No cultivem odi. Però, com transmutar aquest dolor i aconseguir que els agressors estimin la diversitat?

Totes som vàlides! Totes som diverses!

Ningú mereix el rebuig i la pallissa, independentment de qui sigui, què faci, d’on vingui i amb qui es relacioni!

Concentració pla´ça de la Vila de Sant Celoni, Foto: La Vorera

Comparteix...

Deixa un comentari

20 + disset =