“El capital i els jutjats s’han unit per fer fora les famílies de casa seva. Han fet un pacte per després especular i destruir les vides de les nostres famílies. Avui hem perdut però sabem que a llarg termini podem guanyar, totes unides. Aquest matí hem demostrat altra vegada que som una pinya. A la PAHC Baix Montseny no hem deixat mai cap família sense casa”.

Així és com s’han expressat des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capital Baix Montseny després de consumar-se, al voltant de la una del migdia, el desnonament de l’Emília i l’Andrés del seu pis del carrer Santiago Rusiñol número 13 de Sant Celoni, on hi vivien des de l’any 2010. El pis és propietat de Divarian, una immobiliària del fons voltor Cerberus que no s’ha avingut en cap moment a fer un lloguer social a la família.

A primera hora d’aquest matí el carrer on hi ha ubicat el pis ja estava tallat amb la vigilància de diverses dotacions dels ARRO dels Mossos d’Esquadra i de res ha servit les negociacions de la PAHC amb el jutjat, ni tampoc el darrer intent que han fet diversos representants del govern municipal de Sant Celoni, entre els quals l’alcalde Eduard Vallhonesta. Ara, s’està negociant amb Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Celoni trobar una solució alternativa per a la família desnonada.

Des de la PAHC s’havia convocat un acte de resistència durant el matí d’aquest dimarts, concentrant-se davant el bloc “per demostrar que no permetrem cap desnonament”. 

El pis havia estat d’un particular amb qui varen intentar negociar un lloguer, però el pis va ser embargat pel banc. Al no poder demostrar per escrit les negociacions amb l’anterior propietari, els va arribar la primera demanda i primer intent de llançament. Així, la família va contactar amb la PAH i es va començar a seguir el cas i treballar pel lloguer social. La família ha viscut les dues lleis de la PAH que li donaven dret a un lloguer social (17/2019 – 01/2022), però Divarian es nega a concedir-lo “per una interpretació arbitrària de la llei”, s’afirma des de la PAHC Baix Montseny.

Després de diverseos intents de llançament aturats, l’últim al límit amb l’ARRO a la porta de l’habitatge el mes de gener de 2022, s’arriba a un punt on ni els informes de Serveis Socials que justifiquen la vulnerabilitat ni els informes mèdics que certifiquen una discapacitat poden aturar el desnonament.

La família afirma que des del primer moment hi havia bona convivència amb els veïns, amb excepcions minoritàries, i actualment, la comunitat de veïnes els donaven suport.

Comparteix...

Deixa un comentari

quatre − 3 =