La CUP Palautordera ha denunciat aquest divendres el tercer atac feixista en només dues setmanes contra el patrimoni social, cultural i polític de Santa Maria Palautordera. És a dir, murals que es van pintar en el seu dia amb missatges relacionats amb la independència de Catalunya i el dret a un habitatge digne al Passeig de Vitamènia, al passatge U d’Octubre, carrer Antoni Gaudí i carrer Consolat del Mar.

Els dos primers atacs han estat reivindicats per grups feixistes del Maresme a través de les xarxes socials. El primer el 14 d’abril coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana i el segon el passat 20 d’abril, dia que una veïna de Santa Maria de Palautordera va ser insultada pels autors en el moment de recriminar-los l’acció.

La formació anticapitalista ha portat, després de cadascun dels atacs, la inciativa en restituir-los “i ho farem tantes vegades com calgui”, ha manifestat la CUP de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera. També ha criticat “la inacció de l’alcalde de Santa Maria de Palautordera amb l’excusa de no donar-los protagonisme” davant d’aquest fets que des de la CUP consideren molt greus.

És per aquest motiu, que aquest grup polític ha fet una crida a la resta de partits polítics i entitats socials i polítiques de Santa Maria de Palautordera perquè s’adhereixin a una carta que es farà arribar a l’alcalde de Palau “perquè prengui la iniciativa, denunciï de manera enèrgica els fets i defensi Santa Maria de Palautordera quan el feixisme ataca el poble”.

Pel que ha pogut saber NacióBaixMontseny altres formacions polítiques ja han reaccionat i donen suport a la iniciativa, com és el cas d’ERC Palautordera, que també va denunciar els fets el passat 20 d’abril.

Comparteix...

Deixa un comentari

deu + dotze =