El problema de les urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni seguirà vigent. Segons ha comunicat aquest matí el col·lectiu Mares Baix Montseny, mitjançant les seves xarxes socials, el Síndic de Greuges ha tancat l’expedient sobre aquesta problemàtica assegurant que “es garanteix la cobertura assistencial dels infants de Sant Celoni en situació d’urgència pediàtrica adequadament”.

Mares Baix Montseny ha reaccionat manifestant que “No ens rendim” i exigint el servei de pediatria els caps de setmana; “un servei que ens van retallar”. En aquesta mateixa comunicació del col·lectiu s’anuncia que estan recollint històries reals que confirmin que no és certa aquesta cobertura “que ens volen fer creure. No ens donareu gat per llebre”.

El Departament de Salut del Govern de la Generalitat va tancar el servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni durant la pandèmia, i a dia d’avui, encara no s’ha restablert el servei. Aquest centre sanitari dona servei a una població infantil d’aproximadament uns 18.000 nens i nenes que ara, si tenen una urgència a la nit o al cap de setmana, s’han de desplaçar a l’Hospital General de Granollers perquè els Centres d’Atenció Primària també estan tancats a la nit.

El tancament del servei d’urgències pediàtriques ha fet augmentar el nombre de persones ateses a l’Hospital General de Granollers i han calculat que un 13,5% de les urgències pediàtriques són provinents de l’àrea d’influència de l’Hospital de Sant Celoni.

D’altra banda, el 27 de gener de 2022 el ple de l’Ajuntament de Sant Celoni va aprovar per unanimitat (Junts, PSC, ERC i CUP) la moció del col·lectiu Mares Baix Montseny demanant la reobertura del servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni.

En el text de la moció es deia que “els veïns i veïnes de Sant Celoni i de la resta de poblacions del Baix Montseny, reivindiquem la reobertura de les urgències pediàtriques als serveis oferts per l’Hospital de Sant Celoni. No entenem que un hospital comarcal que a la pràctica, dóna servei a 20 municipis, on hi ha una població infantil de més de 17.000 infants de 0 a 14 anys, tingui desatesos aquest servei als infants, el segment de la població més vulnerable.”

Comparteix...

Deixa un comentari

4 + dotze =