La profunda crisi d’ERC a l’ajuntament de Vallgorguina s’ha agreujat una mica més. En la sessió plenària convocada per aquest divendres no s’ha presentat cap dels tres regidors que van sortir elegits en les darreres eleccions municipals. Dos d’aquests regidors ja van anunciar en el ple del passat mes de desembre que presentarien la dimissió i el tercer va dir que s’ho pensaria.

De fet en el ple d’aquest divendres hi havia un punt relatiu a la renúncia de Francisco José Moreno i Olga Díaz i, per tant, fer oficial la seva dimissió al càrrec i enviar el corresponent certificat a la junta electoral, cosa que de moment no serà possible. Pel que sembla el cap de llista, José Antonio Urbano, ha avisat poc abans de començar el ple que era fora de Vallgorguina i que no aniria al ple. L’absència dels regidors d’ERC també has impedit aprovar una moció que el propi partit republicà havia presentat reclamant a l’Ajuntament de Vallgorguina que no es cobri la plusvàlua a les persones afectades per desnonament. El tema ha quedat sobre la taula i, en principi, es tornarà a plantejar en el següent ple que se celebrarà d’aquí a tres mesos.

Aquesta situació, expliquen des del govern municipal, crea desconcert perquè desconeixen quines són les intencions dels regidors actuals i qui els haurà de substituir. A l’Ajuntament de Vallgorguina hi ha onze regidors, vuit dels quals són de CiU i els altres tres d’ERC.

Adhesió a la declaració de sobirania i al dret a decidir
El ple d’avui era de tràmit i com a temes més importants s’ha aprovat per unanimitat un conveni de subvenció pel finançament de la llar d’infants 2011-2012 i dues mocions relatives a l’adhesió a la declaració de sobirania i al dret a decidir del poble de Catalunya i reclamar a l’Estat espanyol que no centrifugui el seu dèficit a Catalunya.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats