La veterana i multi campiona Paqui Lombrado, en la seva categoria i Louise Brown, en categoria absoluta i en categoria W-35, han aconseguit les medalles de plata en el campionat català de mitja marató a la població d’Empúries, en una jornada marcada per la tramuntana. El fort vent va impedir que es disputés la marató per primer cop en catorze edicions. Hi havia més de dos-cents inscrits i els organitzadors, que els van garantir la inscripció gratuïta per a l’edició del 2017, els van oferir també córrer la mitja, que tenia 601 inscrits.

Marcos Sanza (CA Valls Andorra) va ser el més ràpid, amb 1:08:11 i en categoria femenina, Hasna Bahom (FC Barcelona) va guanyar amb 1:20:37. Al tercer calaix del podi femení va pujar la vallesana Enka Viñas (CA Granollers) amb 1:26:59.