Els Mossos d’Esquadra han sancionat cinc persones per portar el gos deslligat al Parc Natural del Montseny. Les denúncies s’han fet durant dos controls realitzats aquest mes de novembre. Es tracta de les primeres multes que s’han dut a terme al parc després que entrés en vigor l’obligació de portar els gossos lligats en les zones de pastura amb presència de ramats.

La mesura es va posar en marxa arran de la preocupació que hi havia al territori per l’efecte que comporta la presència d’aquests animals, ja que alguns pastors van denunciar la mort d’ovelles o cabres degollades pels gossos. A més, els pastors també denunciaven un augment dels avortaments per culpa de l’estrès que, segons asseguren, comporta la presència de gossos deslligats.

Diversos municipis del Parc Natural del Montseny van aprovar ordenances per tal que els propietaris de gossos que freqüenten zones de pastura on hi ha ramats portin els gossos lligats per tal d’evitar espantar els animals i causar-los danys. En aquest sentit, el Parc Natural ha realitzat una campanya amb informadors i senyalització en indrets de pastura, per avisar els propietaris de possibles sancions en cas de no respectar la normativa.

La campanya per tal que els propietaris portin els gossos lligats és extensiva al conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona on hi ha presència de ramats, amb la col·locació de senyals que indiquen la presència de ramats. Durant els cap de setmana i festius d’octubre i principis de novembre personal informador del Parc ha repartit fullets amb consells i la normativa existent a les persones visitants.

També et pot interessar llegir

Un equip d’informadors avisarà als visitants del Parc Natural del Montseny sobre l’obligació de portar els gossos lligats

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × tres =