Aquest dimecres 1 i diumenge 5 de novembre s’inicia una prova pilot al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny amb la instal·lació d’un Punt Lila als centres d’informació de Fogars de Montclús i la Rectoria del Brull, com a primer pas per implementar una Xarxa de Punts Lila als espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Els Punts Lila són espais d’informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes.

En aquest punt lila, que estarà operatiu de 10 a 14 h, també es realitzaran activitats de sensibilització envers les violències masclistes. Els equipaments de la Xarxa de Parcs Naturals són estratègics en tant la diversificació del públic que agrupen, de tipologies i edats molt diferents, interessats en les activitats que es realitzen ja siguin culturals, esportives o d’apropament a la natura i sensibilització medi ambiental, com també per a l’acurada coneixença del territori i la seva població.

La població resident en masies aïllades, zones rurals i més despoblades tenen més dificultats d’accés a la informació i als recursos existents al territori i la detecció de les violències masclistes es torna difícil si no es compta amb una xarxa de suport ben estructurada i formada en la matèria.

L’objectiu d’aquesta prova pilot és que les seus dels parcs es converteixin en equipaments Punts Lila, s’integrin dins la Xarxa de Punts Lila Municipals que gestiona la Diputació de Barcelona i estiguin en permanent coordinació amb els serveis territorials d’abordatge de les violències de cara a la detecció i derivació de possibles casos.

Espais per a l’erradicació de les violències masclistes

La Diputació de Barcelona impulsa a més d’una vintena de municipis de la província la Xarxa de Punts Lila, una xarxa local d’establiments i equipaments públics i privats per lluitar contra les violències masclistes. Es tracta de comerços, equipaments esportius, sanitaris, culturals, etc. que esdevenen punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes.

L’objectiu és la creació i consolidació d’una xarxa local orientada a informar, formar, sensibilitzar, prevenir i atendre (atenció bàsica i derivació) les violències masclistes així com lluitar contra les actituds i els comportaments sexistes que es produeixin als municipis de la província, reforçant la detecció de les violències masclistes així com la informació dels recursos territorials disponibles.

La Diputació compta també amb el Punt Lila d’informació i sensibilització als espais d’oci concebut com un espai de sensibilització i atenció  puntual, dinamitzat per professionals, ubicat a festes, concerts i altres activitats d’oci i entreteniment.

Els Punts Lila són espais d’informació, sensibilització i assessorament, dedicats a la prevenció i erradicació de les violències masclistes des d’una mirada feminista, comunitària, restaurativa i interseccional. Són també espais de seguretat des d’on es fa acompanyament i es dona suport en casos d’assetjament, abús i agressions sexistes.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × cinc =