L’Ajuntament de Riells i Viabrea ha commemorat el 25è aniversari de la mort de mossèn Pere Ribot i Sunyer dins del marc de la Festa de Sant Martí aquest diumenge 13 de novembre a l’Abadia de Sant Martí de Riells. Entre els actes programats es van portar a terme una missa, parlaments institucionals, inauguració del monòlit -creat per Marc de la Forja Montseny i Jordi Fernàndez, treballador de la brigada municipal ha treballat la pedra- i ofrena floral.

Entre les personalitats que hi van sassistir hi havia Gemma Ubasart, consellera de Justícia, Drets i Memòria; Josep Maria Bagot i Belfort, alcalde de Riells i Viabrea; pare Bernabé Dalmau (monjo de la Comunitat Monàstica de Montserrat amb qui mossèn Pere tenia una relació molt intensa); Joan Calvo, president de l’Amical de Mauthausen, Isidoro Teruel, secretari; Vicenç Villatoro, escriptor i amic i a qui Mossèn Pere Ribot va escriure un o dos pròlegs dels seus llibres; Joan Domènech, historiador i escriptor i company amb qui va compartir jurat en el premis recull de Blanes; Xevi Planas, amic, periodista i fundador de la revista Enderroc; Josep Montsant, amic i escolà major de mossèn Pere i de ben segur la persona, en vida, que millor el va conèixer. També van ser-hi presents Nil Papiol, alcalde d’Hostalric i Ferran Palau, regidor de l’Ajuntament de Breda.

El consistori riallenc va valorar de manera positiva l’acompanyament que hi va haver tant en la part litúrgica com amb la de parlaments dels convidats que van recordar la memòria de Mn Pere Ribot.

L’edició d’enguany de la Festa de Sant Martí ha combinat cultura, activitats, jocs infantils i familiars tradicionals, música, el famós concurs d’allioli organitzat per l’Associació de Veïns de Riells del Montseny, el dinar popular i la castanyada. El grup musical El president i l’alcalde varen acompanyar la jornada a primera hora de la tarda amb tocs d’humor, ironia i molta sàtira.

Comparteix...

Deixa un comentari

18 − 18 =