El dissabte 5 de setembre a les 19h s’inaugurarà a la Rectoria Vella de Sant Celoni l’exposició “Imatges del Romànic del Montseny” produïda pel Museu Etnològic del Montseny que neix de la col·laboració amb el fotògraf Mariano Pagès, que apropa a un dels conjunts patrimonials més significatius del Montseny. A partir d’una selecció de més de 60 fotografies, la mostra ofereix un recorregut pels principals elements d’aquest estil artístic, desenvolupat ara fa prop de 1.000 anys de manera general a tot el Montseny.

La silueta de les petites esglésies disseminades per la muntanya, l’altivesa dels campanars, el treball de la pedra, els elements ornamentals, la màgia dels finestrals… formen part del nostre propi paisatge cultural i, des del punt de vista del patrimoni immaterial, un element molt rellevant en l’àmbit de l’espiritualitat i també de la identitat d’aquestes contrades.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 1 de novembre i el pròxim 18 d’octubre qui ho desitgi podrà participar de la visita guiada que portarà a terme l’autor Mariano Pagès.

Comparteix...

Deixa un comentari

onze + 13 =