Segons els primers resultats del “Projecte de seguiment de la llúdriga de les conques del Besós i la Tordera”, 10 exemplars de llúdriga habiten a la conca de la Tordera i uns 5 exemplars a la del Besòs. Aquests resultats es van presentar dimecres a la seu del Consorci. El projecte es tracta d’una línia d’investigació, impulsada conjuntament entre el Consorci, la Fundació Barcelona Zoo i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

L’acte va comptar amb la presència d’Antoni Alarcon, director del Zoo de Barcelona; Martí Boada, doctor de Ciències, geògraf i naturalista celoní de l’ICTA-UAB; i de Joan Vila, president del Consorci. Tots tres van destacar positivament aquesta suma de sinergies i aquest treball interdisciplinari. El Dr. Martí Boada va voler destacar el “context de crisi planetària que estem vivim” i va afegir que “ara ens tocar actuar localment. “El riu és un indicador de salut i, si aquest ha recuperat a la llúdriga, vol dir que està en bones condicions”, va destacar.

L’objectiu del projecte és conèixer en detall la presència de la llúdriga en ambdues conques, tant des de la perspectiva de distribució i ús de l’espai, com des de la perspectiva d’ecologia de l’espècie, és a dir, conèixer la seva alimentació, els factors condicionants, etc.

Comparteix...

Deixa un comentari

quinze − 9 =