El Projecte de seguiment i investigació de la llúdriga a les conques del Besòs i de la Tordera, que està duent a terme l’Observatori RIVUS, dins la Fundació RIVUS, ha confirmat la reproducció, per segon any consecutiu, d’aquest mamífer a la Tordera. Un fet destacable, ja que la reproducció és un dels millors indicadors del bon estat dels sistemes fluvials i del seu correcte funcionament ecològic.

“La progressiva recuperació de la llúdriga en aquest àmbit no és només el triomf d’una espècie bandera i carismàtica, sinó també el de tota una comunitat ecològica que es desenvolupa sota el seu paraigües”, explica Arnau Tolrà, biogeògraf i investigador d’aquesta línia de seguiment, que també compta amb el suport del Consorci Besòs Tordera, la Fundació Barcelona Zoo i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), i amb el patrocini de Grifols i Freudenberg.

Durant  els  darrers  dos  anys (2019 i  2020 a  la  Tordera i 2020 també  al  Besòs) s’ha assolit la fita més esperada: les llúdrigues s’han reproduït en ambdues conques per  primera vegada després de la seva extinció local a finals del segle passat. En total, s’han identificat cinc grups familiars a la conca de la Tordera i un a la del Besòs. La població   actual se situa aproximadament en10 llúdrigues a la conca del Besòs i de mínim 20 a la Tordera.

Comparteix...

Deixa un comentari

dotze + vuit =