La Guia Romero dels grans vins a petits preus 2022 (Ed. Cossetània), és una obra que pretén apropar el vi català als lectors d’una manera amena i entenadora. Per fer-ho, es val d’una selecció de més de 500 vins catalans de gran qualitat amb un preu inferior als 15 euros. La voluntat de l’autor, Lluís Romero, és trencar el mite que el bon vi català és car i engrescar tot amant de la bona gastronomia a apostar amb convicció pel vi de Catalunya, una terra afortunada, amb una llarga tradició vitícola i un munt de tresors vínics amagats.

A la guia s’hi troben vins convencionals, però també de naturals; de grans cellers i de petits productors. Blancs, rosats, negres, dolços, rancis, escumosos i generosos. Tota mena de vins hi tenen cabuda. En la guia l’autor del llibre explica qui ha fest el tast, com s’ha fet i per què.

El mètode ELICE

«Vins autòctons», el cinquè llibre sobre vins de Lluís Romero

Equilibri, Llargada, Intensitat, Complexitat i Emoció són les cinc paraules que donen contingut al que l’autor del llibre anomena mètode ELICE que segueix per tastar el vi, a cegues i amb orígen a la Gran Bretanya “que pretén objectivitzar al màxim el judici, sense  basar-nos en opinions i parant atenció a paràmetres fins a cert punt quantificables”, explica Romero.

I d’aquesta manera els ha puntuat partint de la base dels 75 punts “ja que els considsero de qualitat notable”. El vi més ben valorat, a parer de Lluís Romero és Panses. “Aquest vi és una oda al vi dolç, a la garnatxa i a la paciència. M’ha posat la pell de gallina només ensumar-lo, però en posar-me’l a la boca he hagut d’aguantar les llàgrimes”.

 

En Lluís Romero Garrido (1974) és filòleg i sommelier. Viu a Gualba i combina la seva tasca com a professor amb les activitats entorn del vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col·laborat amb diversos restaurants amb estrelles Michelin. És l’autor de Grans vins a petits preus (2015), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017), Els millors vins dolços de Catalunya (2019) i Vins autòctons (2020) tots publicats a Cossetània.

Actualment, segueix cuidant la seva petita i vella vinya prop del Montseny, de la qual, amb l’ajut d’un parell d’amics, fa vi al garatge de casa seva. Alhora, experimenta amb una microvinya plantada al seu propi jardí amb què mira de conèixer de prop diferents varietats de raïm.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 − tres =